mandag 17. desember 2012

Hvem bestemmer Årets Farge 2013?

Årets Farge 2013 er Indigo. Hvordan vet vi det?

AkzoNobel har, som verdens største malingsprodusent, en egen avdeling med fargedesignere som overvåker trender og samfunnsutvikling i hele verden kontinuerlig. Hver år samles medlemmer fra Estetisk Senter i AkzoNobel for å utarbeide COLOUR FUTURES sammen med trendspottere, arkitekter, designere innen interiør og mote. Fokus er å sammenfatte det som skjer på ulike arenaer i verden til en fargetrend: Colour Of The Year. For 2013 ble INDIGO hovedtrenden.

Innsikten denne gruppen bidrar med, legger grunnlaget for den videre utbearbeidelse av KEY COLOUR-trender for det kommende året. Våre fargedesignere videreutvikler så den innsamlede informasjonen til nye fargekolleksjoner. 

Hovedtrenden for 2013 er FORBINDELSER og knyttes til både forbindelser vi knytter men også til vårt stadig økende informasjonstilgang og -metoder, og hvordan vi søker vekk fra dette for å oppnå likevekt.


Colour FuturesTM 2013 utarbeidet i Nederland av Estetisk Senter i AkzoNobel

Vår fargedesigner, Tale Henningsen har vært en viktig bidragsyter i arbeidet med den nye fargepaletten. Hun har inngått i gruppen som har utarbeidet trendretningene fremover.

Tale Henningsen, fargedesigner i Nordsjö/AkzoNobel
Colour of the Year - INDIGO


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar