mandag 24. mars 2014

Maling av trapp og yttergang i Drøbak

 
Maling av trapp er ofte et prosjekt mange kvier seg for da vi tror det tar lang tid. De fleste blir overrasket over hvor lett dette går med litt planlegging :-)
 
Gjør som Mette og sett av en helg til dette prosjektet. Fordel arbeidet slik:
1. fredagen benyttes til å forberede maling/puss lett over malingen/sparkle ujevnheter og puss over når dette er tørt. Du kan evt. påføre Heftgrunn V.
2. lørdagen kan du male annet hvert trinn samt rekkverk og håndløper med 2 strøk (de trinnen du ikke maler denne dagen benytter du til å gå på - det er jo tross alt greit å komme seg opp og ned mellom etasjene :-))
3. søndagen maler du de trinnene som du ikke malte dagen før med 2 strøk.
 
 I "gamle dager" ble ofte oljemaling benyttet der lang tørketid og lukt var en del av prosjektet - men i dag er malingen vannbasert og holder allikevel samme kvalitet både med hensyn til utflyt og ripefasthet. Tørketiden er kort og du rekker 2 strøk på en dag.

 
Trappen er malt med Nordsjö Epolan V Akryl, farge S 3500-N.
Rekkverket ble malt med Superfinish 40, hvit.
Stolpene i front og håndløperen med Superfinish 40, farge S 4500-N.
Karmer og lister er malt med Superfinish 40, hvit.

Taket er lakket med Celco V panellakk hvit 50: Vi opprettholder trestrukturen men får et hvitt tak.
Glatte og gamle finerdører ble bytte ut med fyllingsdører.

 
Den gamle linoleumen i trappen ble revet av, og trappen ble slipt helt glatt.
 
 

Valget falt på vinyl på gulvet da det ofte blir liggende vann og snø etter skoene her: Comfort 300-Anita-black fra Tarkett. Vinyl og parkett matcher selvfølgelig i farge, og døren er malt med Nordsjö Superfinish 40, farge S 3500-N.
 
De gamle sort-hvitt bildene fra 50-tallet er motiver fra gamle Drøbak, de har gått i arv og har en viss affeksjonsverdi. Men vi måtte finne på en litt mer dekorativ måte å vise dem frem på.
 
 
Mette kjøpte et hyllebord (limtre), og beiset det i Celco V Panellakk, farge Scandinavian Mountain 359, mørk grå som matcher gulvet. Bildene ble limt på med blank silikon liggende, før dette ble montert på veggen. Veggen er malt med Light & Space, den hviteste malingen på markedet som i tillegg er svanemerket.
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar