fredag 6. desember 2013

Gult - en interiørfarge med visuell kraft

Energiske detaljer fra den gule skalaen av fargesirkelen.De dempede gultonene er flott å bruke på store flater.
Vi bruker ikke så mye gult her i landet. Kanskje fordi det er en farge som kan være vanskelig å kle nordisk hud. Men, det betyr ikke at det er en vanskelig farge og bo med. Tvert imot, her hvor vi har så lite lys store deler av året, burde vi unne oss energien og lyset gulskalaen gir oss.Friskere gulfarge på detaljer gir energi til rommetGult er den gladeste fargen, og den gir mest lys.
Gult oppfattes lett av øyet, det skal ikke store flaten til før det synes i interiøret..Blandes grønt sammen med gult får vi en syrligere gulfarge - og sammen med hvitt avdempes fargen.Lysere gul med hvitt gir et lett inntrykk.
 Blander du fargebasen ut med litt hvitt, blir fargene mildere og mykere, og du får pastelltoner som passer godt til de større flatene. Blander du noe sort i, får fargen dybde. Det gir dempede og roligere toner som oker og sennepsgult.Gult med rødt i gir en varmere glød og gir et roligere inntrykk.En syrlig grønnfarge er benyttet på avgrensede flater for ikke å dominere for mye av interiøret.
Gult virker stimulerende, og er flott å bruke på barnerom -
og kanskje på soverommet til B-mennesker?

Synes du det er vanskelig å velge gulfarge ut fra en liten fargelamell? Du kan hente store fargelameller hos våre forhandlere.Ta den med hjem og tape den opp på veggen hjemme så du kan se hvordan fargen ser ut i dempet belysning på kvelden også.

Be gjerne om hjelp hos våre forhandlere. De hjelper deg enten du vet hvilken farge du vil ha eller er usikker og søker råd om fargevalg.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar