fredag 8. november 2013

Trapp og trapperom

Det er ikke så mye som skal til for å oppgradere utseende på trappen eller trapperommet som en ofte tror. Trenger du inspirasjon for å ta fatt på trapperommet i huset ditt? Her kommer noen smakebiter:

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er rekkverk og vanger malt.


En trapp knytter som regel husets funksjoner sammen og benyttes ofte regelmesig. Slitasjen er derfor stor. Da er det greit å ty til enkle metoder som oppgraderer både utseende og sikkerhet.

MALING AV TRAPP:

1. Rengjør trappen slik at skitten ikke skrapes og slipes inn i gammel maling og treverk.
2. Er trappen malt fra før, skrapes først litt maling bort med en skrape.
3. Sliping av trappen gjøres for å matte ned tidligere maling - og for at den nye malingen skal sitte bedre. Det kan være greit å bruke slipemaskin med slipepapir i korning 120.
4. Fjern støv enten med en grovstøvsuger eller med microfiberklut.
5. Påfør grunning hvis treverket ikke er malt/beiset tidligere. Det påføres best med rull og med pensel i hjørner. Dette gjøres kun på rent treverk, ikke på gammel maling.
6. Sparkling av ujevnheter. Påse at sparkelet er tørr før du går videre.
7. Slip de sparklede flatene.
8. Mal første strøk. SuperFinish en flott maling til trappen. Den finnes i glans 40 og glans 5, som gir et matt uttrykk. Malingen har både god utflyt og er ripefast - og du får et sprøytelakkert utseende. Du kan også benytte Epolan gulvmaling.
Påfør malingen med rull og bruk pensel der du ikke kommer til.
9. Fuging av sprekker i hjørner og overganger med akrylfug. Akrylfugen er overmalbar etter kort tid, men for å få et langsiktig sprekkfritt resultat bør den gis tilstrekkelig tørketid.
10.Mal nytt strøk med maling.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar