mandag 5. november 2012

Er det mulig å spare strøm ved bruk av riktig maling?

Nå er det mulig å spare energi ved å male vegger og tak på nytt. Nordsjö Light & Space er i motsetning til andre interiørmalinger lysreflekterende. Teknologien bak vår nye maling Nordsjö Light & Space heter LumiTec™.
Vanlig maling absorberer lys, dvs suger til seg lyset. Light & Space malingen reflekterer lyset og sender det i retur ut i rommet så du får mer effekt av lyset, opp til 40 %.

Det gjør at rommet virker lysere hvilket betyr at kunstige lyskilder kan reduseres med opptil 20% for å få samme lysvirkning i rommet. Dette gir dermed en energisparende effekt samtidig som rommet virker større. Light & Space er ofte benyttet i både stuer, ytterganger og soverom for å øke romfølelsen.

Målinger har vist at i rom malt med Light & Space kan du bytte lyspærer fra 10 til 8 watt og beholde samme mengde lys i rommet – og med det spare opp til 20 % energi.

Nordsjö Light & Space har fått miljømerket Svanen, den finnes i flere lyse farger og malingen gir en matt og vakker overflate.


Light & Space fargene er ikke målbare i NCS, grunnet pigmentene i malingen som gjør fargene lysere. Tar man for eksempel Light & Space og brekker i NCS på blandemaskinen vil det bli avvik fra annen interiørmaling som brekkes i samme farger, nettopp på grunn av Lumitec-teknologien som gjør at malingen gir mye mer lys tilbake til rommet enn andre interiørmalinger. Du finner fargekart og malingen hos våre forhandlere rundt om i Norge.

Fremgangsmåte: Puss, betong og andre materialer sparkles ved behov. For best resultat, grunn 1 gang med Nordsjö Grund+ og ferdigmal 2 ganger med Light & Space. Tidligere malte flater vaskes og males 1-2 ganger med Light & Space. Porøst sugende underlag grunnes med Nordsjö Binder før maling. Mal ikke under +5 °C.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar