mandag 29. april 2013

Nye farger for Hødnebø

Hødnebø Prosjekt har i løpet av vinteren pusset opp sine utrolige flotte lokaler i løpet av vinteren.
Med sine takvinduer og røffe ventilasjonsanlegg er lokalet en drøm, plassert i et av Sagveiens gamle murhus.
De store rommene har fått et nytt løft med  farger, og ikke minst Light and Space på både vegger og tak.
På en av gavl-veggene har de tatt utgangspunkt i den tøffe dipp dye effekten fra
Collective Passion hentet fra Colour Futures 2013.
 De rolige blåfargene gir rommet en enda større romhøyde.
Fra topp til bunn har de brukt fargene UO.10.50, U0.10.40 og U0.10.30.
Alle hentet fra vår nye fargesystem AcoMix.

Assosiasjoner til den norske naturen, eventyr og mystikk ligger her. Blåne på blåne.
De deilige vinduene i taket gir masse lys, og sammen med vår maling Light and Space
får en følelse av at rommet er stort og godt.

Vi fikk lov å ta bilder, og i tillegg style litt! Her ser dere resultatet!

I rommet bak titter The T-shirt chair frem, lånt fra Kinnarps.
Tøff og ikke minst morsom.


Gubi stolen er hentet fra Kinnarps store utvalg.  Den gule fargen gir rommet
en frisk og ren følelse.  Den står godt i kontrast til den blå veggen.
Og på kjøkkenet gir den et friskt og delikat uttrykk.

Tøff og god kontorstol. Lånt fra Kinnarps.
Det lille tekjøkkenet har fått en ny lys hverdag med malingen Light & Space.
Stål og friske farger gir det hele et moderne preg.
Slik var lokalet før de pusset opp. En sterk og kraftig rødfarge i seg selv kan være tøft og virkningsfullt,
men her reflekteres den i alle de hvite detaljene og rommet fremstår som intens.
Her viser Hødnebø Prosjekt gruppen frem prosjekter de jobber med.
Fra foto og styling dagen; fotograf Enrico Bastiani viser Tale hvordan bildene vil bli.
Takk for hyggelig samarbeid til alle på Hødnebø prosjekt
og til Kinnarps for lånet av møbler!

Light & Space maling

Light & Space er en helmatt veggmaling for maling innendørs på puss, betong, lettbetong, bygningsplater av ulike slag, glassfibervev m.m. På grunn av den unike Lumitec™ teknologien reflekterer Nordsjö Light & Space opptil 40% mer lys. Dette gjør at rommet virker lysere og betyr at kunstige lyskilder kan reduseres med opptil 20% for å få samme lysvirkning i rommet. Dette gir dermed en energisparende effekt.

Les mer om produktet på våre nettsider her
Se tidligere publiserte interiørbilder med Light & Space her



tirsdag 23. april 2013

Ny APP - Terrassebeis


Terrasse app med muligheter for å leke seg med farger.
 
I dag kom Nordsjös egen app for terrasse, laget av Frode. Appen heter Terrassebeis.
Last opp og lek deg med bilder av din egen terrasse,
så ser du hvordan det kan bli med ny farge fra vårt fargekart.
Her har Tale testet sin egen terrasse.


Favoritten til Tale er valgt :)
Cloud er beiset på begge terrassene hennes.
Bildet på forsiden av fargekartet er tatt hjemme hos Tale.


fredag 19. april 2013

Farger og følelser fra ifi.no

Huset bestemte! - Slik beskriver familien oppussingen av den gamle eneboligen i en av Oslos villabebyggelser. Paret hadde ulik smak og førte lange diskusjoner, men til syvende og sist lot de huset og magefølelsen avgjøre hvordan interiøret skulle bli.


De visste ikke helt hva de kjøpte, men paret hadde beregnet store kostnader på oppussingen. Mye måtte gjøres – og det i løpet av kort tid. Et knippe flinke håndverkere, en handlekraftig interiørkonsulent og en god del egeninnsats ble løsningen. To knappe måneder og mange lange diskusjoner etter boligkjøpet var huset totalrenovert i en stil som både Inger Marie, Øystein og Mari (2 år) er strålende fornøyde med.
- Øystein liker det koselig, mens jeg føler at ting bør være mer stramt. Det sier seg selv at det blir diskusjoner av sånt. Men vi har begge sansen for farger og gamle elementer, så med god hjelp fra Ellen Skifjeld fikk vi en fargerik helhet som står i stil til huset og samtidig passer for en småbarnsfamilie, forteller Inger Marie.

Utradisjonelle fargevalg

Selv om det er flere farger i huset enn det mange er vant til – faktisk tre ulike blåfarger, en gulgrønn, en oransjerosa og flere grå nyanser – oppleves helheten som rolig og avstemt. 
- Oransjerosa vegger i stuen ville vi aldri ha funnet på selv, og vi rynket litt på nesen da Ellen kom med fargeprøvene. Men den vokste sånn på meg, og da vi fikk fargen opp på veggen ble det bare helt riktig. Fargen binder alt i rommet sammen, sier Inger Marie.
For interiørkonsulent Ellen Skifjeld var fargesettingen av huset et spennende prosjekt.
- De ville ikke ha det hvitt, men var opptatt av at det skulle oppleves lyst og vennlig. Fargevalget måtte være passe retro for å passe med 50-tallsstilen som paret er så forelsket i, samtidig som fargene måtte kle huset og ikke kollidere med dets originale sjarm, sier Ellen. 
Kombinasjonen av gamle møbler og helt moderne elementer gjør at huset samlet sett oppleves som en frisk miks – nøyaktig den følelsen Inger Marie og Øystein var ute etter.



Kjøkken med frisk vegg

Kjøkkenet er splitter nytt, og den innerste veggen fikk en spenstig gulgrønn farge (Alm/S 3040-G90Y). Ventilatoren er kasset inn for ikke å bryte opp veggen, og morsomme fargekontraster på lampene gjør rommet ungdommelig og friskt. Veggen bak komfyren er malt med en vaskbar, halvblank maling. Gardinene er sydd i grov lin med mønster, og festet med knytebånd i en enkel caféstang. Hyllene er malt i samme farge som veggen (Dusty Mist/S 1502-Y) for å gli inn i helheten.



Spisestue med arvegods

Paret ønsket et retropreg på hele huset. Det er derfor integrert gjenstander som gir denne følelsen, samtidig som det er tydelig at boligen tilhører en ung familie. Spisekroken på kjøkkenet er synlig fra stuen, og det er derfor valgt nøytrale farger som verken kjemper med stuefargene eller kontrastveggen på kjøkkenet.
Både vegger og gulvlister har en grå tone (Dusty Mist/S 1502-Y) som tilhører en gammel fargepalett, men som samtidig virker frisk. Gardinene er i et kraftig linstoff, som til tross for sin kjølige farge luner rommet. De gamle møblene er en miks av arvegods og brukthandelkupp, og står i sterk kontrast til den nye, hvite kjøkkeninnredningen. Nettopp denne brytningen gjør at rommet fungerer så godt. Saueskinnet, rufseteppet og lysekronen gir rommet en touch av rock’n roll.



Oransjerosa stue og nytt liv til originale gulv

I stuen ble det gjort det utradisjonelle valget at alle veggene, med unntak av en bokhyllevegg, ble malt i en oransjerosa farge (Soft Orange/2115-Y47R). Den gamle stolen var utgangspunktet for fargevalget, der interiørkonsulent Ellen Skifjeld hentet ut den varmeste og lyseste fargen i blomstermønsteret.
En ny, lysegrå sofa i en stram og moderne stil bryter med de gamle elementene og gjør rommet spennende. Den kjølige fargekontrasten gjør også at det varme fargevalget blir friskt og innbydende fremfor kvelende og gjengrodd. Gulvlistene ble malt i veggfargen for å dra veggene helt ned i gulvet og unngå oppstykking av rommet. De gamle vinduene er vakre og solide, og det var derfor naturlig å fremheve dem med hvit maling.

Husets originale gulv var delvis gulnet og slitt, og delvis dekket med gulvbelegg fra 70-tallet. Alt gammelt belegg ble fjernet, og det gamle tregulvet ble slipt, pigmentert og lakkert. Sprekkene mellom plankene og gamle hakk gjorde de ingenting med. Slike rustikke detaljer er med på å skape sjel og karakter – alt behøver ikke se nytt ut!
Paret var litt uenige om hvordan gulvet skulle bli; han ønsket treverk i sin naturlige farge, hun ønsket det så hvitt som mulig. En svakt hvitpigmentert overflate ble den gylne middelvei som alle parter er tilfreds med. Med unntak av gang, bad og toalettrom er det originale tregulv i hele huset, et valg huseierne er svært fornøyd med. Åpne rom med like gulv gir en god følelse og en fin gjennomgangstråd.



Gjesterom og trapp i blått og grått

Gjesterommet fikk samme løsning som badet: én opprinnelig panelvegg mot slette vegger (Sne/S 0500-N). Panelveggen ble malt i en dus, gråblå farge (Eventuelle/S 1005-R80B), mens gulvet fikk en svak gråblå tone (Blå Spinell/S 5020-R80B).
Den gamle trappen ble malt i to farger. Opptrinn og vanger ble lysegrå (Dusty Mist/S1502-Y) mens trinnene fikk en mørkere grå maling (Dusty Dream/S 2502-Y). Trinnene er også malt i en mattere glansgrad for å forhindre at den blir glatt. Veggen bak trappen er malt i en frisk blåfarge (Isrose/S 2010-R90B).

Dette ble brukt

KJØKKEN
SPISEKROK
BAD
STUE
GJESTEROM
TRAPP

Tekst: Åshild Nyhus Tyssen/ifi.no Foto: Frode Larsen/ifi.no
Les hele artikkelen her: http://www.ifi.no/farger-og-folelser

tirsdag 16. april 2013

Begynnelsen på terrassesesongen 2013

Før terrassesongen åpner for fullt står gjerne litt forarbeid for tur. Har du valgt et produkt med god holdbarhet høster du gjerne nå fordelene ved å slippe dette hvert år.

For de av oss som trenger å beise terrassen, er følgende fremgangsmåte en super start:

STEG 1: VASK

Hvis terrassen din er særlig skitten og misfarget, kan det være en fordel å benytte en terrassefornyer, før du begynner med selve beisingen. Dette rengjøringsmiddelet fjerner gammel olje og bleker treverket, slik at beisen fester seg ordentlig, og du får et skinnende og flott resultat.
Terrassebeis er like godt egnet for hagemøblene og brygga.
  1. Vask terrassen (og evt. tremøblene) med Terrasse og Møbelfornyer. Terrasse og Møbelfornyer er ment til rengjøring av terrassegulv, utemøbler og andre trekonstruksjoner ute.
  2. Fukt treet med vann og påfør Terrasse & Møbelfornyer i konsentrert form. La det virke i 10 minutter.
  3. Skur godt. Bruk gjerne en børste med stiv bust og langt skaft til terassegulvet. Da kan du stå oppreist å skure. Skyll godt med vann, og gjenta behandlingen ved behov.



STEG 2: BEIS ELLER MALING

  
EDELTREOLJE  Vis produkt

TERRASSE & MØBEL BEIS  Vis produkt


TERRASSE & MØBEL BEIS V  Vis produkt

 
UTEOLJE  Vis produkt

 
UV SUPER TERRASSE OG MØBELBEIS  Vis produkt

 

Disse produktene sikrer en vannavisende overflate og gir treet den mest optimale beskyttelsen mot UV-lys. Behandlingens holdbarhet avhenger av mengden av olje og pigment under treoverflaten. Unngå derfor alltid å grunne treterrasser, slik at den påfølgende behandlingen kan trenge så dypt inn i treet som mulig.



Fjern smuss og belegg med Terrasserens. Misfarging og muggsopp fjernes med Pinotex Trerens.


Du får best resultat hvis du først sliper treet – nytt som gammelt – med sandpapir nr. 60-80. Fjern slipestøv og annet løst materiale. Skyll etter med rent vann.


Start med endetreet. Mett det grundig med minst 3-4 påføringer. Påfør Terrassebeis. Terrasser skal ikke grunnes.


Hvis du skal benytte en av oljene/beisene, skal behandlingen gjentas vått-i-vått til treet er mettet. Tørk bort overflødig beis når treet ikke kan suge opp mer. Det er viktig at beisen ikke danner overflatefilm. 
 NB! Brukte filler kan selvantenne.


Med tradisjonelle oljer må du vedlikeholde 1-2 ganger i året. 
UV Super Terrassebeis Plus holder i opp til 4 år.

mandag 15. april 2013

Husvask - på en regnfull dag (mens vi venter på sommeren)

Våren er i full anmarsj flere steder i landet og det er tid for en grundig husvask utvendig.  


Vaskemidlet sprutes på med trykksprøyte eller
blandes ut i en bøtte med vann og påføres med
vaskekost montert på forlengerskaft.

Hvorfor husvask:

Det er både viktig og ser estetisk bedre ut med et nyvasket hus. Vær og vind har ført med med seg skitt gjennom et helt år og dette legger seg på husveggen. I tillegg utsettes veggene for luftforurensning i form av nitrater og fosfater. Disse kjemiske stoffene gir glimrende vekstbetingelser for sopp og alger. De siste årenes relativt milde og fuktige klima har også en forsterkende effekt på groing og sopputvikling. Skitt bryter ned kledning og forringer husets verdi, men en årlig vask hjelper til med å bevare husveggene. Den kan bidra til at huset ser nærmeste nymalt ut og forlenger levetiden på kledningen. Påføring av maling eller beis direkte på en uvasket husvegg, kan gjøre hele malejobben nærmest bortkastet, og til og med verre!

Når bør du vaske?

Husvask er en ypperlig aktivitet i vårdagene med regnvær. I sol og varme kreves det nærmest kontinuerlig påføring av vann, og det er ofte ubehagelig varmt å vaske i solveggen. Rengjøring av huset utvendig kan utføres både vår, sommer og høst, gjerne en dag det er overskyet eller regnvær.


Bruk av høytrykksspyler?

Mange profesjonelle håndverkere benytter høytrykksspyler til husvasken. Enrico hos oss vil for sikkerhets skyld si: Ikke gjør det! Fagmannen vet hva kledningen tåler av vanntrykk. For oss andre kan det lett gå galt. En kraftig vannstråle kan fort gjøre skade på kledningen og vannet kan trenge inn og gi fuktskader.

Slik lykkes du:

1. SPYL: Veggen spyles med en vanlig hageslange slik at den blir godt fuktet. Stå ikke i direkte sol, da tørker det for raskt.
2. VASKEMIDDEL: Påfør vaskemiddel ved hjelp av vaskekost, svamp eller sprøytekanne. La vaskemiddelet virke noen minutter. Bruker du FORVASK (Målartvatt) får du samtidig påført sopp- & algedreper.
3. KOST: Gå over veggen med en litt stiv kost på forlengerskaft – denne operasjonen er avgjørende for at veggen skal bli ren.
4. SPYL: Til slutt spyler du godt av veggen inntil alle såperester er borte.Hold vannet unna ventiler og sprekker i fasaden. Skyll til det ikke skummer mer, da er det ingen såperester igjen. Ikke vær redd for å skylle – huset skal tåle vann!
5. OPP OG NED: Det anbefales å foreta vaskingen nedenfra og opp og skylle skitten av ovenfra.

Hvilke produkter trenger du

FORVASK (MÅLARTVÃTT)
Forvask er et rengjørings- og avfettingsmiddel som brukes før maling. Forvask fjerner skitt, fett og andre forurensninger som gjør at malingen får bedre vedheft ved maling. Ved ommaling skal overflaten alltid vaskes med Forvask.

HUSVASK (HUSTVÃTT)



Husvask er et ferdigblandet rengjøringsmiddel som brukes til rengjøring av flater som er utsatt for for eksempel muggvekst. Dette er 3-i-1 produkt: Forvask + Periodisk vask + sopp- & algefjerner.

Huskeliste /hjelpemidler

Gummihansker
Hageslange og vanntilkopling
Bøtte og svamp eller sprøytekanne/pumpekanne
Kost med forlengerskaft
Vaskemiddel


Skrubb skitten vekk med en børste eller en skurepad.
Det er den mekaniske skrubbingen som fjerner skitten – bare å påføre vaskemiddel er ikke nok, sier Enrico


fredag 12. april 2013

Utsøkt inn i minste detalj - IFI.no

De brukte mange år på finne riktig leilighet, og et drøyt år på å pusse den opp. I dag har den før så slitte terrasseleiligheten en moden, klassisk stil, der ensfargede tapeter fremhever bilder, møbler og innredning. Alt malearbeid er delikat gjennomført ned til minste detalj.

Tekst: Chera Westman/ifi.no og Trine Midtsem/ifi.no Foto: Per Erik Jæger/ifi.no
Publisert (Oppdatert 12.04.2013)Styling for foto: Siv Munkeberg Brenne


Resultatet ble en strøken leilighet, innredet i klassisk stil med øye for detaljene. Oppussingen er utført med en finish for feinschmeckere!
– Vi visste at leiligheten var slitt, men Thrine kunne ikke i sin villeste fantasi forestille seg hvor mye arbeid det ville være å pusse opp leiligheten til det resultatet vi ønsket, sier Enrico.
Han har fagbrev som maler og byggtapetserer, 14 års erfaring som håndverker, og er Salgssjef Håndverk i Nordsjö. Hun er den kreative parten i et profil- og reklamebyrå i Sandvika. Sammen har de klare meninger om hva de liker, og i valgøyeblikkene har de vært samkjørte.













DETTE BLE BRUKT
GANG:
SOVEROM:
STUE:
KJØKKEN:
MELLOMGANG:

Les hele artikkelen: http://www.ifi.no/utsokt-inn-i-minste-detalj

tirsdag 9. april 2013

Blått soverom fra Boligpluss.no

Interiørmagasinet Boligpluss publiserte et soverom der Nordsjø maling i blå fargenyanser ble benyttet.

Blått i blått er vakkert og skaper et harmonisk miljø på soverommet.

Fargekodene er S1005-R80B (øverst), S3005-B20G (nederst) og S0502-Y50R (stripen).
Maling fra Nordsjö.





Du finner artikkelen på www.boligpluss.no med beskrivelser på interiørartiklene som ble benyttet i reportasjen her