torsdag 21. mars 2013

ORANGES :: FUNKY BRONZE INTENSE

Den orange fargepaletten for 2013 er dynamisk, glødende og gir energi. De mørkere fargetonene i paletten går mer mot sjokolade enn kaffe. Lysere toner går mer mot korall, og beveger seg mot varm fersken.

Disse vibrerende, frekke og tydelige fargene gir et moderne uttykk og harmoniserer utrolig flott sammen med livlig rosa og rødfarge eller nedtones med en varm gråfarge.

Kombinasjon av sterk orangefarge og myk og varm korall. En skikkelig glad-farge!
Er dette for fargesterkt for deg eller en farge å bli glad av?


Visste du at det nedelandske fotballdraktene er orange?

Årets Oranges Key Colour 2013 har fargekode C4.50.50.
Dette er en eklektisk fargetone som kombinerer frikheten i orange med mykheten og varmen i korallfargene.

Farger som matcher oransje
Orange går faktisk godt sammen med de fleste farger. Brunt, sort, hvitt og blått er de mest populære fargene å matche med. Men til og med rødt, rosa, gult og grønt går fint. Nøkkelen er å finne riktig nyanser.







tirsdag 12. mars 2013

GREENS :: ABSINTHE PINE FOREST

Grønne farger for 2013 er myke og delikate. De henter sin inspirasjon fra Teal som grenser mot det blå. Grønne toner som en finner i gress og eple er ikke representert. Inspirasjon hentes fra absint, furu og skog. Gråere og mer sofistikert, nesten med et litt mystisk slør over seg baner grønt vei for noe nytt. Et urbant og tilbakelent uttrykk.


TEAL er en av fargene som kommer mer og mer - en grønnblå mørk farge
som passer perfekt til en urban stil.
Den er rolig og elegant og se på, litt sofistikert.
.Det litt melkesløret som dekker over farger gjør det slik at
den passer perfekt til alle de nøytrale fargen som i vinter har vært så populære.


fredag 8. mars 2013

REDS :: GLAMOROUS GENTLE FLIRTY


Rødt er den fargen barn griper etter først. Det er den fargen som gir oss høyere puls, og ikke mins vi blir glade av rødt.

Men for mye rødt i et rom kan ofte bli alt for dominerende og kraftig. Derfor passer rødt godt til en gang eller et trapperom, se bilde over. Her har vi malt med Juicy Red, og ikke bare på veggen men i taket også. Effekten blir et mindre høyt trapperom.

I denne uken har jeg rødt som hovedfarge. Hvorfor: Vi trenger farger nå når det går mot vår. Og etter Greige og taupe farger samt blåtoner trenger vi litt mer farger! Så følg med på facebook siden vår, og så legger jeg flere og flere rom og hus med røde farger her.

Skal ikke så mye rødt til for å få en følelse av et rødt rom.

Deilige røde farger. Øanker en rolige farger kan en fint velge fargene til venstre. For frodige freidige rom velg fargene i midten. Under ser du kombinasjon av flere av fargene.

Tøff maleteknikk, surr en tykkere hyssing rundt en vanlig malingsrull, vips har en tøff maleeffeekt på veggen.

Male striper: mal farge 1. Tape opp. Mal farge 1 over tapen. Tørk. Mal farge 2 i markert område.
Dra av tapene. Perfekte striper.

tirsdag 5. mars 2013

Kampanje på interiørmaling NÅ

Planer om å male hjemme? Stikk innom din nærmeste forhandler – der er det akkurat nå en kampanje på interiørmaling sammen med sparkel og dør-/list maling. Du kan oppnå gode kjøp akkurat nå.

Kampanjen fås hos alle Nordsjös forhandlere. Din forhandler finner du her.

De vakre veggene fortjener vakre detaljer og den beste malingen fortjener den beste sparkelen. Nordsjös produkter er som skapt for hverandre og alle Nordsjös produkter er skapt for, og optimalisert i forhold til hverandre. Det beste resultatet får du derfor når Nordsjös produkter brukes sammen.


Et bra underlag er nøkkelen til et flott resultat. Det gjelder både vegg, tak, dør, list og panel.


Velg type Inova maling etter hvilken overflate du skal male

INOVA XTRAMATT
Dyp og dempet! En helmatt maling som gir en dyp og dempet overflate. Den dødmatte finishen fremhever fargen. Inova Xtramatt er avtørkbar med fuktig klut til tross for sin helmatte flate. Godt egnet til soverom og stue.

INOVA SILKEMATT
Matt og myk! Men ikke xtramatt. Den gir et mykt og matt utseende. Den er meget godt egnet til bruk i rom med middels krav til vaskbarhet, egner seg til hele huset.

INOVA PEARL
Skinnende ren! Dette er Inova-varianten med litt glans. Brukes mest i rom der krav til vaskbarhet er høy, som for eksempel barnerom, entré og kjøkken.


INOVA SAND
Liv og struktur! Innholder sandlignende partikler som gir en levende overflatefinish – som en lett pusset mur. Mal med rull eller pensel, og skap den struktur du ønsker. Den er ripebestandig og lett vaskbar. Like pen i stuen, som på soverommet.


INOVA METALLIC


En utrolig flott maling i flere metallic nyanser. Gull, sølv, bronse, kobber etc.

Malt med INOVA METALLIC GULL

Sparkling og maling av vegg, tak, dør, list og panel

De vakre veggene fortjener vakre detaljer og den beste malingen fortjener den beste sparkelen. Nordsjös produkter er som skapt for hverandre og alle Nordsjös produkter er skapt for, og optimalisert i forhold til hverandre. Det beste resultatet får du derfor når Nordsjös produkter brukes sammen.

Et bra underlag er nøkkelen til et flott resultat. Det gjelder både vegg, tak, dør, list og panel.

Sparkling av vegg

Det er viktig å sparkle hull, ujevnheter og kanter så overflaten blir helt slett.
1. Begynn med å sparkle spiker- og skruehull med Sparkel Eco. La det tørke. Om sparkelen synker litt inn (hvilket er vanlig ved store hull) må du sparkle på nytt og la tørke.
2. Ujevnheter, f.eks tapetrester og tapetskjøter må sparkles. Benytt en bred sparkelspade. La tørke og påfør sparkel på nytt hvis sparkelet synker inn. Vegger og tak med overflate som er ujevn bør bredsparkles.
3. Etter tørking (ca 2 timer) slipes overflatene med leddbar slipekloss på skaft. Bruk gjerne beskyttelsesbriller og evt. munnbind for å unngå slipestøv i øyne, nese og munn. La tørke over natten.

Maling av tak

1. Vask taket rent for fett eller nikotin med svamp og Nordsjö Forvask utblandet med vann. Bruk gummihansker. Skyll nøye med vann.
2. Mal med smal pensel mot takets kanter med Inova Tak.
3. Bruk rull og mal taket med Inova Tak. Start med å male i retning fra vindu eller annen lyskilde. Store takflater deles opp og males hver for seg. La tørke og mal et strøk til.

Maling av vegger

1. Mal med smal pensel mot tak og gulv samt kontakter og eventuelle lister/dør. Mal i tillegg i hjørnene.
2. Rull ovenfra og ned. Bruk en rulle med forlengingsskaft for å gjøre jobben så lett som mulig. La tørke og mal et strøk til.

Sparkling & maling av dør, list og panel

1. Grunn først med Nordsjö Heftgrunn V på umalt treverk. Fyll ujevnheter med Sparkel Snickeri. La tørke og puss over.
2. Treverk som allerede er malt vaskes med Nordsjö Forvask og mattslipes. Sparkle eventuelle skader og ujevnheter med Sparkel Snickeri. La tørke og puss lett over.
3. Mal 2 strøk med Superfinish V for dør, vindu og panel. Velg glans 5 og du vil få en helmatt trendy overflate – eller glans 40 om du vil ha en halvblank overflate.